JellyPages.com

Thursday, 29 September 2011

subhanallah

subhanallah..
sape sangka...selama arini kite solat 5kali sehari ade maksud disebalik sume solat kte kan..
indahnya Kuasa ALLAH kan?

best quote!

  • PENTINGKAN perkara yang TERPENTING dari perkara yang PENTING kerana perkara yang TERPENTING itu lebey PENTING dari perkara yang PENTING.."

-Peace ^_^

selamat tinggal penderitaan :)


selamat tinggal KESENGSARAAN..
selamat tinggal PENDERITAAN...
terima kasih atas PENGALAMAN 
yang kau berikan... :)

pentingkan perkara terPENTING? ahak!


tanya sama POKOK..ape sebab GOYANG..
jawab ANGIN yang GONCANG..
:) 

cerah masa depan :)

setelah lame menanti kemunculan permohonan ijazah sarjana muda..
akhirnyaa kau muncul jugaa...terima kasih..
bulan 2,tahun depan intake untuk ijazah neh..
semangat berkobar2 nak sambung stdy balik..
ape yg penting,xnak jadi mcm sebelum2 neh..
sgt2 terpengaruh ngn dunia yang sementara tu..
dan dunia yg bnyk membawa kehancuran..
now kene bangkit dari kegagalan itu..
kene pikir nak amek kos ape ar pasni..
ayoyo...mcm2 dlm kepala otak neh..
neh antara yang ade:

  • Bachelor in office system
  • Bachelor in Human Resource
  • Bachelor in Event Management
  • Bachelor in Mass Communication
hurm...4 kos neh merumitkan kepala otak kan?
kene betul2 pilih..
ia melibatkan masa depan..kerjaya kite kelak..
hurm..moga ALLAH bagi jalan..
tp aku lebey suke keje dalam ofis je..
rase IALLAH amek Bachelor in Office System kot..
doa2kan sy ek kwn2?
aminn...

Wednesday, 28 September 2011

jujurlah..

"Telling the TRUTH and making someone CRY is BETTER than telling a LIE and making someone SMILE..

dalam dilemaa~~


├▒ow aku dah abes belaja..tp xkonvo lagi..erm..bosan gile babas duk umah..cuti sem 3bln pown aku dah bosan..neh kan nak cuti 8bln sementara nak sambung degree neh?aish..bule pengsan aku neh...tp banyak peluang pekerjaan yg aku dpt..tp tulah..dlm dilema..mcm2 kolling dari mcm2 pihak panggil..hehe :)

k.naz: BAB, (name panggilan kat kolej,hehe) ..nak keje kosong x??!
aku: hurm..adui..malas lagilaaa..hehe :) ...keje ape?
k.naz: keje kat shah alam,kedai makan..kite ley duk umah same2..
aku: omaigod..shah alam?? xnak aku..nanti jmpe org2 yg sy xsuke...adui...ta nak ar....
k.naz: alaa...pkir2lah dlu k? nanti gtaw...

pastu dpt kol dari abah lak...hehe

abah: eh kamu nak keje x?
aku: hah,keje??(konon2 eksaited)..keje ape plak?
abah: SIME DARBY,kl...nak ke x?
aku: wah hebat sangat tu..ta mau la...ade kosong ke?
abah: adelah,jadi secretary ar...ta kan jadi scurity plak..
aku: *dlm ati cakap (amboi wat lawak plak kan) ..hah,petang neh org wat resume..
abah: oke,pastu anta kat abah..abah tlg anta kan..
aku: baiklah abahku..tenx..hehe :)

- hah,kan da ade 2keje kosong..camne neh? patutnya ade 3keje org na bg kat aku..lagi satu makcik aku suh jage kantin bln 10 neh,sbb die nak g mekah..tu lah dalam dilema sungguhlaaa...sime darby tu kat KL..aku dah malas duk KL dah,ikutkan ati aku..ntah nape meluat2 duk KL ke shah alam ke..mmg xlah kan...tp tu lah..anta je lah resume,lau dpt Alhamdulillah..lau xdpt,try je mntk kat prk je..huk2 :) ..doa2kan lah aku dpt keje tetap..lau nak sambung degree pown,myb aku amek PJJ kot...sian bapak aku na tanggung adk aku lagi belaja kan...baik x aku? wakaka! :) semoga keje yg bagus dan gaji yg baguslah aku dpt nanti,iALLAH..hutang PTPTPU tu sape nak bayar lau bkn aku? ye dak? haha! *pengsan..

Tuesday, 27 September 2011

alhamdulillah terima kasih!

alhamdulillah terima kasih.
akhirnye betul kan cakap aku?
tiap2 kali lau kite menentang die dengan sangat HEBAT..
pasti die akn REMOVE OR BLOCK kite dari fb die..
tu sebenarnya cara org PENGECUT hadapi musuh..
ta baik taww,ikut perangai camni k?
ak na merayu2 pd kau balik? plishlahhh..
bkn cara aku skang neh..
aku tak kwn pengecut cam kau neh..
terlalu budak2 kau neh sebenarnyeee....
apepown TERIMA KASIH kau buang aku untuk kali keberapa..
semoga ALLAH membalas segala jasa baik kau...
dan semoga bahagia ngn perempuan2 yg kau tipu tuu :) ..
eh terasa? na block blog aku plak?
ta suke bace blog aku,JANGAN BACA :) ..
PEACE NO WARRRRR ^_^

mari berdoa :)

doa pendekat jodoh ney salah satu ikhtiar kite meminta pada ALLAH taala..
setelah kita dah berusaha dptkan org yg kite syg..
sejurusnya berdoalah pada YANG MAHA ESA..
DIA yg menentukan buruk baik jodoh kita.. iALLAH..


alhamdulillah bile aku baca doa dibawah neh...
aku dah ley lupekan kenangan yg lame..
kdg2 teringat tu biaselah..
tp ta de sampai na membunuh diri dikecewakan oleh lelaki yg ta guna kan?
atleast neh je lah usaha kite sebagai umat islam kan?
sape2 yg kecewa,putus cinta or ape2 jelah kan..
try ulang kali tiap2 kali semayang bace doa dibawah neh..
IALLAH mujarab.. :) ..
kite hanya berusaha..ALLAH yg menentukan..
aminnnn..

marah ke?

bismillahirrahmanirahim..fuhh..mud oke neh..tade rase mara2 pown.. i like rase camni..hehe :).. cume agak kelakar bile berIM ngn seseorang yg baik satu ketika dahulu...perangai dan tingkah laku nye tidak ubah2 seperti dahulu..erm.. ye,aku pown xde lah perfect sgt..tp atleast aku tade lah terlalu nampak perfect cm die dak? asal org tegur cakap die spin span swing swang... meluat betul aku..pastu cam biasa akan hapdate status cam bdk2 tu..ayoyo..lau ta salah,ape hal lu na melenting sane sini??!! lau xsalah,kau ta perlu takut lah...kau ckp bende betul pown, tade sape nak marah..lagi lah ALLAH suke..dari idup kau terus menipuuu kan... ingat bende yg kau tipuu tu ta ley nampak ke? bukti ade dah..cume lau tunjuk kang, kau gak nak menang kan?! hamek lah nak menang sgt kan..dr dulu lagi...org je nak dengar cakap kau..kau apehal ta ley nak dengar org ckp hah?? bile meluat,menyampah,benci ngn org tu..kau duk maki2 je keje kau...bile kau ta puas hati ngn org tu..kau block,remove org sume jadah nye...bak kata lagu HAZAMA kan.."tanya sama POKOK,ape sebab GOYANG...jawab ANGIN yang GONCANG.. mcm aku cakap lah aku xperfect na tegur2 org..tp kdg2 dalam idup kite perlukan kejujuran..kite bkn dpt idup lama kat dunia neh...ne taw esk luse mase kte ALLAH panggil,mesti kte menyesal kelak kan..aku cume rase tertipu ngn permainan mereka berdua lagi...tp itu hak masing2..dr dlu kau cakap bende yg betul je..ta penah tipu kan..tp mata aku yg saksikan neh,camne rasenye? sakit tawww! permainan demi permainan yg korang persembahkan..mmg korang rase niat korang baik..tp korang ta rase kebaikan dari ati korang tu satu ari nanti akan menikam diri korang balik..trust me both of u.. biar korang rase geram,nak sumpah seranah aku..tp aku manusia, korang pown manusia..masing2 ade otak kan? ta elok berdendam,tipu menipu, berlaku tidak jujur dalam persahabatan,sbb satu ari nanti bende tu akan kene balik kite...korang masing2 dah besar,kerjaya pown da bagus..tp ta sangka korang wat camni kat aku..sgt2 terKILAN :) ...pasni kau na remove ak dr fb kauu,SILEKAN LAh..aku xnak jadi manusia yg ta de maruah nak merayu2 lagi kat kau..pengalaman yg sakit tu mengajar aku erti sebuah kehidupan yang harmoni :) maafkan aku!

MELAMPAU betul!!!!!


TERLALU melampau oke karikatur dari sebuah akhbar neh..
agak2 ar lau ta suke pown,ta yah na menghina islam..
kata akhbar no 1 kat malaysia..
tp ko taw ke rakyat malaysia neh rata2 nye beragama islam??
ayoyo..nape lah org pandai2 camni wujud kan?
aish..na cakap pihak pembangkang je salah kan..
tp salah sendiri ta nak tgk..neh lah manusia...
terlalu ego dengan dunia yg korang cipta sendiri kan..
sampai bile masalah politik kat malaysia neh na berakhir?
eish..

chantek lah nabil!

oh tadi duk usya2 blog oh bulan tuu
then tengok kad kawen si nabil..
sgt lah lawa...ohsemm gilee lahh!
mcm kat dunia fantasi je..
chantek2..nak kad kawen camni gak ley??heeee!
meh layan kad kawen yg SUPERBB lawa nehhh :)



amacam lawa dak?? heee! naissss gile kan..pandai lah kau NABIL..curlusstt gituu..

terima kasih SALONPAS!

oke lately malam2 nak tido je..
aku masih sakit tengkuk..
sakit sangat2 lak tu..
smpai kekadang 3,4pg bru aku tdo..
hurm..
nanges kat incik buncit aii sbb sakit..*oke,tipuu!
haha..
lau g klinik,mesti DR ckp..
salah tdo neh..
ahh mcm2 lah..
so malas lah aku bazir2 duit g sane dgn jwpn yg mengecewakan ituu..
penyelesaian yg paling mudah..
aku beli je SALONPAS neh kat farmasi..
harga pown baru 3hengget5kupang..
mcm koyok je bende neh..
tampal je kt bhgn sakit..
sgt2lah berbaloi...rase fresh je kat tengkuk aku..
baru lena na tido..tenx SALONPAS..
anda sgt berjasa pada saya...i lapp u so strong...


Monday, 26 September 2011

sah~~

akhirnya
pelakon terkenal yang ditaja berjuta2 tu memey suhaiza dan norman hakim
sah menjadi suami isteri..
tahniah sekali lagi..
berseri2 pasangan ini..
semoga menjadi pasangan suami isteri sampai bebila.. 
meh usya kat blog neh.. > oh bulan 



chantek gile baju die..sgt2 ohsemmm!!!


kek die smart gile..ley x,nak kwen nanti wat kek cmni? hehhe! :)

Sunday, 25 September 2011

alhamdulillah,tahniah

tersentuh hati bile melihat wajah tenang diana amir..
sape diana amir neh?
alaa pelakon movie 3,2,1 cinta..
alhamdulillah,dari dlu die tidak menutup auratnya..tp sekarang..
die lengkap menutup auratnya dan hatinya..
ALLAH dah bagi hidayah pada die..
nak taw pasal cite die, sile klik sini ye?
bile lah kite nak same2 berubah kearah kebaikan neh?
moga same2 lah kite berubah ye..amin..



best!

Sepasang kekasih di kedai makan.
GF : u tau x rokok ni blh wat u cpt mati?

BF : mane ade. Jodoh ajal maut semua kat Tuhan yang tentukan...

... GF : hmmmm...berapa banyak u habiskan duit untuk rokok?
BF : satu kotak Dunhill RM10. Perghh! Feeling...

GF : satu hari satu kotak. seminggu RM70. Sebulan RM2,100. Setahun RM25,200...ayg mule isap rokok bile???
BF : pandai math u ni...dri tingkatan 2. kenape?

GF : skrg ayg punye umo 24. 24-14=10..
and then RM25,200 darab dengan 10 dapat RM252,000! Banyakkan yang u dah bazirkan dlm tempoh 10 tahun.

BF : so? I ade mintak duit kat u ke nak beli rokok? Tak adakan?!

GF : memanglah takde tapi kalau u tak merokok and u simpan skrg u dah boleh
beli Skyline ke... Evo ke... semua boleh!
BF : u isap rokok x yang?
GF : Tak yang...kenape tanye mcm 2?
BF : kalau u x isap rokok mcm i...mane Skyline u?
GF : !@#$%^&*

Yong Taufu versi Perak!

dalam dunia neh sape yg ta penah makan yong taufu mmg ley kate pelik kan?
korang penah rase kenikmatan yongtaufu neh?
sedap woooo!
hehe :)
dulu aku blaja kat KL kan,yongtaufu nye agak pelik cket...hehe
so aku ta layan sgt..
kire pandang sebelah mata jelah..
tp bile balik perak...aku lah hantuu yongtaufu..hehe..
ta de lah feberet sgt..
tp kesedapan nye yg membuatkan aku gile kat yongtaufu neh..
kat kl,rase nye yongtaufu nye kuah tu cam sambal..
lau kat area umah aku neh, die nye kuah yongtaufu cam sup...
sedap sgt..
sape nak try silelah dtg perak..
rase die sgtlah hebat! hehe :)




die ade bg sambal cket lah..na rase kepedasan yongtaufu tu..hehe

kisah dongeng :)


aii suke lagu neh versi mamat ney yang nyanyi..
suara die merdu sgt..
ley caye x, aii dengar die nyanyi aii ley nanges?* emo hoke? 
layan lah suara die..
ley jadi RETISSS gituu kan..

beza blog dulu dan skrg..



setelah ak wat expection, teliti, cari sampai lubang kuborr
banyak gak beza antara blog skrg dan dulu..
kire new version in advance lah aku kan..
blog baru yg aku kene blaja slow2 lagi:

  • nak hapload gamba agak susah ar..sebab name je ade link die bagi kat atas tu,tp punye payah na mam lah kan..
  • then na hapload video aku masih ta taw cara camne lg..abeslah blog aku ta de lagu2 best..hihi..
  • blog bru neh siap ade text color, text background color, link and jadah2 lain..
  • agak payah kan? tp kene godek2 ar baru blog aku meletoppsss gitewww! ahak :) 
blog dlu nye stail:
  • hapload gamba, senang je ta ya edit html sgtlah kan (sape berblogger,tawlah kan) ..
  • kat blog versi lame, kte na hapload video dr utube sgtlah kacang goreng..
  • blog versi lame ta de background text color..tu je kot bezanye..hehe :)
  • then ade tulisan baru ar kat blog yg baru tuu.. eheM!

Saturday, 24 September 2011

welcome to my new blog :)

salam u olss..
WELCOME TO MY NEW BLOG~
huhu
beralih arah ke blog baru,setelah blog lame ditinggalkan..
cewahh..
terlalu banyak memori yg ade kat blog lame tu..
so biarlah ia menjadi memori yg indah sampai bebila...
hehe :) ..
sudi2lah follow blog aii neh oke?