JellyPages.com

Saturday, 31 March 2012

nape aku ley cakap camtu?

kwn aku nye status semalam.
tibe2 kwn aku komen mcmtu.
aku pown relax je komen tanpa ade perasaan!
humm sedey kot sebenar2nye T_T

awk oke ke tak?

ntah nape lately jiwa aku kosong. sekosong2nya! haha. lau kite sedey, kte takley tunjuk kan? tp ntahlah.. kadang2 tercari gak mane punca sume ni kan? hurm :( ..

bile orang tanye aku oke ke tak, aku jawab okeh je. padahal dari sudut ati, sebak sangat! :( ...nakje jerit2 bagitaw aku tak oke..nak je mengadu puas2 kat kawan aku :'( .. wanie, i need u ! :( aku taw, kau ade time aku sdey..tp kdg2 aku dh fedap nak kacau kau.. tu kadang2 aku tengok kau dari jauhje..

bile kau tanye aku oke ke tak tadi, terus aku cakap oke je T_T ..tp sumpah aku tak oke :(  ..aku cube dengar lagu kuat2..aku cube tengok bende yang lawak, tp tak berhasil :( ... hurm!  ntahlah. penat taw rase bende ni sorang2 ! penat sangat~

bilekah penderitaan sume ni nak berakhir? T_T

Friday, 30 March 2012

homemade kek batik uolss :)


salam jumaat sume!
heee..
arini terlebey rajin nak wat kek batik yang mudah dan sangatlah senang..
huhu..
baru je siap, masuk peti ais bagi die sejuk..
pasni dah keras, aku potong2, aku tunjuk gamba ek jadi ketak? hehe :)

Thursday, 29 March 2012

dah daftar dah?

korang dah daftar mengundi?
aku tgk berita semalam, ari sabtu ni last nak daftar mengundi..
so sape tak daftar lagi...
silelah daftar cepat2 ye....
daftar kat pejabat pos buley, daftar kat pejabat bapak teman pown buleee..heee!
teman takyah nak kelam kelibut nak daftar..my hero dah daftarkan..
sonang cite kan! :))
oke, tahun ni first time aku g mengundi yooo..
yelah aku baru cukup umor nak mengundi kan..hahah..
ape org kate, baru pas akil baligh..yakss gelisss !
eksaited? haha..
takde nye lah..aku tak taw sistem2 nak mengundi ni camne...haha :)
yg aku taw g pagi2 ,tghari kompem beratur panjang...haha! 
dan yg pasti, bapak aku kompem org yang takkan lekat kat umah 24jam..
die balik utk tido je..hahaha :)

Wednesday, 28 March 2012

redha,IALLAH


orang kata, semakin banyak kau beriman..
"Kau akan diuji bertubi-tubi"..
Orang kata, semakin banyak kau wat berbaik dengan orang..
"Kau akan terus berdepan dengan masalah"..
yup, ini sume benar.
dan terjadi pada aku :(
menjadi orang yang baik bukan senang kan?
sebab itu..ia teruss...
diuji supaya menjadi baik :(


selamat berangkat ibu dan ayah~


selamat berangkat ibu dan ayah ke tanah suci mekah..
beliau akan mengerjakan umrah selama 2minggu..
moga ibu dan ayah selamat pegi dan balik..
moga doa ibu dimakbulkan kat sane..
sebab aku ade satu permintaan untuk ibu tlg doakan disana :(
nanges2 ibu time tu...mane taknye, aku tak dapat jage anak die ngn baik...
:(
takpelah, lau ade jodoh kami, adelah kan?
apepown.. syg ibu sgt2 :(
tenx dengar luahan hati ni kelmarin..



kehidupan baru~~

aritu aku ade cte pasal lesen aku da meninggal kan? haha!
n now, die berjaya dihidup kan?
lalalalala~
act die mati 22/3, aku renew 27/3..terlambat 5 ari..haha :)
aku selamba je 5 ari tu bantai jalan2 tanpa lesen..kental kan?
semalam ingat nak renew 2 tahun lesen aku..
tup2..
mkcik pjbt pos cakap kene renew setahun dulu..
sebab aku dah makan ari yang banyak..
korang paham tak mksud tu?
kan skg dah selaras time bfday kite lesen kite mati kan?
skg dah bln 3, bfday aku bln 2 taun depan ..
kire tak sampai setahun pown aku gune lesen ni..apedaaa..
so total kene untuk first renew lesen ni..
rm48...
tp taun depan renew, bru lah kene rm32..
sekian dimaklumkan :)

tibe2 rinduu..grrr!


bile tengok2 gamba kat folder lappy tadi.
tibe2 nmpak gamba ni..
oke  Rinduuuuuu :'(
* sambil nanges2..sob2~ 

Monday, 26 March 2012

yaay na KONVO sudaaa!

lame aku menyendiri kan.
aku g cari ketenangan~sob2 :(
sume orang nak tinggalkan aku kan sekarang ni..
ade kawan pown blah camtu je..so malas nak pikir banyak ar..
kang time susah mule lah terhegeh2 muke die orang pertama yg nmpak~
okelah taknak cite pasal ni..sakit pulak hati kite~
okeh, tak lama lagi nak KONVOO..
org lain lame abes blaja dah, aku baru nk Konvo...
hehe..
meh layan gamba mehh.....
yeay, konvo kat uitm shah alam.
sape2 yg dekat kl tu,silelah hulurkan bunga2 yeee! *takmalu...alalalala
oke, 19may tarikh keramat!
tengah2ari pulakk tuuu..kompem panas! aish..benci2 :)
sejak bile kos aku bertukar? kompius..
sori, i takminat bisnes2...i amek kos pejabat je..
jadi cleaner pejabat uolsss :)
ade sape nak belanja bunga tak nanti? haha!


Thursday, 22 March 2012

gurau kasar woo!

wa g ofis bapak wa semalam..
tibe bile wa na kuar dari ofis tu..
pakat ramai membe abah kat ctu..
tegur lah wa kan..

pakcik A: hey zira, dengar cte nak kawen...bile?
wa: kawen? bile plak?
pakcik lain2: aish, tak lame je lagi lah tu en midun nak dapat menantu..
bapak wa: amin..*muke blur2..
wa: merepek je pakcik2 ni..jodoh pown takde nak kawen ngn anak kucing ke? haha~

pstu topik kawen menjadi topik yang hangat kat dorang..
ade yang nak jadi org tengah lah..
ade yang nak cari kan lah..mcm2lah dorang ni..kui2..
apepown..kasar btul gurauan dorang..sian aku still menjanda lagi..hek! :)

Wednesday, 21 March 2012

inalillah~

mesti tertanya2..
sape lak yang meninggal ni kan?
kah kah kah.
takde sape pown meninggal..
incik lesen sy, telah tamat tempoh arini..
inalillah~
nak renew bape hengget,korang taw tak?
n kat pejabat pos or jpj ke kene renew?
aku dah ilang ingatan...tak hingat taun lepas renew katne T_T
esklah renew..arini kental lagi berjalan2 even lesen dah meninggal dunia..aish!



yeay new of me! :)

yeay akhirnyaaa..
aku dapat beli lense baru..
heeee!
lense yang lame dah tamat tempoh~
dah mcm lagu zizan dan kaka pulekk..heee!
beli on9 plak tu..
murah pown  murah..hehe!
meh klik kat cni,lau sape nak beli < sini >
walaupun murah, tp berbaloi..haha
sebab b4 ni ak beli lens kat kedai spake..
mata aku gatai2..tp aku tahan gak...
sampai naik merah aku pakai..
tp takdi try pakai..
alhamdulillah,tak pedih dan sangat best!
hehe...
dapat dalam 2 botol comel ni... komain payah nak bukak tutup btol ni..derm!


amacam,chantek tak wane die?haruslah pepell~ 

Tuesday, 20 March 2012

bila bini johan mengamuk..BEST!



haha..
aku duk layan ulang banyak2 kali video ni..
kelakar beb! haha!
tengah2 sedey ke serabuk peruk ke ley lah dengar..hehe :)
moga terhibur~

dapat hadiah lagiiikkk!

walaupun bfday aku dah sebulan lepas kan?
tp aku baru dapat hadiah tadi..hek2..
curlasst kau mariah! :)
hadiah dari mkwe aku yang terSYG..haha!
jeng2..
ko tgk posmen selitkan surat cinta kat ctu? haha!
act,semalam parcel ni aku dapat..
tp aku ley membuta tak sedar diri yang abg posmen yang kacak bergaya datang kan...
bunyi bell pown bukan aku sedar..haha! :)
so aku kene lah mencapapkan muke aku g pejabat pos tadi...
so dapatlah parcel ni ditangan guwee :)
p/s: makwe, tulisan takley gedabak lagi kew?? haha!
so nak taw ape didalamnye??
jeng2~
siap ade bfday kad lagi kaww...haha!

comel kan? frame gamba ni...wane pink, eiuwwwww..i tak suke pink,okeh?


include menatang comel ni..aku tak taw motif menatang ni ade sekali..kompiuss~

ni lah makwe kite..
hehe
tenx makwe for da sweet present! 
syg kamu ketat2 :)






Congrats ayahanda!

nak hapdate blog ni semalam, tbe2 abah nak gune laptop..
tup2 sampai kepagi ar laptop ngn die..
padahal aku dengar bunyi dengkuran die tu..pfft! haha :)
act, sabtu aritu die g kL..aku tak taw motif ape die g KL tu kan?
so aku pown malas nak tanye...
tup2 petang semalam, aku tgh asyik melayan cite cine..
tup2 die tunjukkan something..
nak taw bende ape?
jeng2..


mesti tertanya2 apekah ini?
ini adalah..
jeng2..


diploma tasawwur islam tuuuuu..
haha..
aku pown dok musykil..bile bapak aku ni g kls?
bile bapak aku ni blaja?
lau kat umh nak tgk die stdy, komain payah..
hamboi, cakap bapak kau..same dengan jelah kau tu! haha T_T
so kire bapak aku dah ade diploma..
tergugat iman gue T_T
heee!
ni die muke orang grad kelmarin..


muke nak siriuss je kan?
hahahaha
ni lagi another one~
org cakap muke bapak aku garang, yeke??
takdenye nak garang derr...
paling kelakar adelahhh....tgk anak lah kan..ehem! :)
so for my daddy,
CONGRATS and CELEBRATION for ur graduation day.
aku yang blaja dulu dari die pown tak grad2 lagi ni..
ini menimbulkan kemarahan! haha :)
I'm Proud of u , incik Hamidun B. Ahmad..
gamba ni diamek di sini yee..hehe!


lagi mangsa culik~

sumber: fesbuk

Monday, 19 March 2012

today's menu [ayam masak kicap]

arini rajin lagi nak masak..
haha..
bukan rajin, ade ayam kat dalam aisbox kang biar, busuk lak kan?
so plan nak masak simple2 je..
tekak utk aku makan je...
abah belum tentu nak makan, sebab die suke perli aku..kuang2! :)
so today's menu..
---------- ayam masak kicap -----------

aku tawlah setakat menu ni, budak darjah 6 pandai masak..
tp ade aku kesah? haha! :)


Sunday, 18 March 2012

lagu zero ni best..

korang tengok tak final rajalawak ari jmaat ritu?
huhu...
actually, ak tak bape gemor sgtlah mhrjalawak 6 ni..heee..
tp nak tgk, hibur2kan hati buleylah dilayankan aje..lalala..
tp aku suke tgk persembahan zero ni..
peserta berasal dari Kudat,sabah :)
ce dengar lagu dorang nyanyi..gile terhibur! haha


lagu sabah bah~~~~
hehe!
dan ni lagu sebenarnye..hehe!

tiada keretaku..
bawa ko jalan2
rumahku pun teda
adapun bapa punya...
apalagi belanja
mahu bayar berian
kahwin sama kamu...


today's menu [ayam masak lemak cili api wif telur dadar]

gile tajuk nak panjang lebar kan?
ahhahahaha..
takde ape na cte pown..
saje rajin2 nak upload gamba..
saje2 rajin nak berblog even takde cte pown :)
blog aku ade aku kesah?
so, arini adik aku cakap nak makan ayam..
puas dah aku pikir na masak ape...
tup2..
idea ni datang..haha!
------- ayam masak lemak cili api -------

dan
------ telur dadar -----

jemput makan sume~~~

grr..tak pasal2 kan..

ntahlah wa nye perasaan ni tak taw lah camne..
nak sedey ke..
na bengang ke ape..
hurm.... wa taw wa tak patut ganggu lu..
kan tak pasal2 lu hangin ngn wa..
tp lu penah tgk tak, bile wa tension..
lu gelak2, lu wat lawak, lu tanye mcm2..wa ade hembus2 kate2 bukan2 kat lu ke?
wa tak penah wat camtu kat lu kan?
tp nape lu kene wat camni kat wa? 
wa terasa kot, bukan terasa..tersentap kot..
tak pasal2 bile wa tanye lu, wa kene balik..
hurm..
betul ar cakap orang sekeling..
bile seseorang tu susah je cari kite..
bile senang, nak kol kite pown payah...
wa tak patut ganggu lu dah..
wa mintak maaf kat lu , k?
moga lu tenang bile lu dah maki wa camni..
sebab wa risau kat lu, wa kol..wa tanye..
tp lu? wa sedey ar kenal ngn lu ..
mcm nak jauh sangat ngn wa kan? 
takpelah wa ta ganggu lu dah..
lau lu rase lu ingat wa, lu taw cari wa katne kan? 
lu jage diri bek2 :(

P/s: gara2 tgk warkah mat rock, wa lu wa lu kan? apedehal? haha *gelak dalam sadis~~ 

Saturday, 17 March 2012

sesuaii bangat!

segala kata cacian yang telah engkau berikan..
membuatku rasa kosong...owhh..
setiap tutur diperhatikan...
kau cari cara PUTARBELITKAN...
kau jadikan diriku..kosong..kosong..


kini aku BANGKIT..
membuktikan yang aku tak SAKIT...
dengan segala PERIT yang KAU berikan..

p/s: ehem. sape makan cili die rase pedasnye :)

Friday, 16 March 2012

tanda dunia kiamat?

masyaALLAH, Subhanallah..
aku tak taw nak cakap ape ar bile aku tgk video ni...
adekah petanda akhir zaman?
sanggup mak die nak kawen ngn anak sndiri kan?
grrrrr...mak die ni pown napsu kuat benor nape nye..
cam takde jantan lain lah pown kan! 
yang tak ley blah nye, bile audience tanye dorang..
camne lau ber"ehem" tu kan?
selamba dengan gelak2 mak die jawab ..
cam psgn lain...
grrrrrr..gelimatt dowh..
mak kite yang lahirkan kite...
tup2 bercinta dan ber"ehem" dgn kite..
eiii...mintak simpang~
think wisely lah macikkkkkk...


akhirnya, amir dapat keje :)


ingat tak kisah anak tinggal kan emaknye di hotel bajet??
meh ikuti kisah nye lagi...
heee! dah macam wartawan ko ni kan :)

KUALA SELANGOR: “Saya akan mulakan hidup baru dengan emak di sini dan berharap dengan kerja baru ini, saya dapat membalas jasanya,” kata kata Amir Mohd Omar, 27, pemuda yang terpaksa meninggalkan ibunya, Faridah Maulud, 66, di sebuah hotel bajet, di Jalan Raja Muda di sini, minggu lalu.
Amir berkata demikian selepas menerima pekerjaan ditawarkan seorang usahawan besi keluli, Datuk Jamhuri Abdul Rahman, 43, di Kuala Selangor, semalam selain turut disediakan kereta dan sebuah rumah yang sudah dibayar sewa setahun untuk dia tinggal bersama ibunya.

Menurut Amir, dia amat menghargai kesudian Jamhuri untuk mengambilnya bekerja serta menyediakan tempat tinggal bersama ibunya dan kemudahan itu sama sekali tidak pernah terlintas di fikirannya.

“Semuanya bagaikan mimpi. Saya tidak tahu hendak kata apa. Yang pasti, tumpuan saya sekarang hanyalah untuk membawa mak tinggal bersama.

“Selain itu, saya juga akan bekerja dengan sebaik mungkin bagi membalas kepercayaan majikan yang memberi peluang kepada saya,” katanya ketika mengadakan pertemuan bersama Jamhuri di sini yang diatur Harian Metro, semalam.

Kisah Amir mendapat perhatian ramai selepas Harian Metro dalam laporannya 9 Mac lalu mendedahkan kisah ibunya yang lumpuh kebingungan apabila ditinggalkan bersendirian oleh Amir di sebuah hotel bajet selama empat hari hingga terpaksa dijaga kakitangan hotel berkenaan.


Berikutan laporan berita itu, Jabatan Kebajikan Masyarakat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKMWPKL) membawa Faridah keluar dari hotel berkenaan dan menempatkannya di Pusat Sehenti JKM Sungai Buloh bagi membolehkan dia diberi penjagaan sewajarnya.

Persoalan mengenai tindakan Amir itu terjawab apabila Harian Metro berjaya menjejaknya dan dalam pertemuan dengan wartawan akhbar ini, Amir berkata dia bertindak sedemikian selepas hilang pertimbangan dan buntu berikutan masalah kesihatan dialaminya, selain tertekan dengan masalah kewangan berikutan pendapatannya sebagai pegawai pemasaran yang tidak seberapa.

Sehari kemudian, Harian Metro berjaya mempertemukan dua beranak itu di Pusat Sehenti JKM Sungai Buloh hasil kerjasama pengarah JKMWPKL, Noormah Abdul Rauf.

Sementara itu, Jamhuri berkata, dia terpanggil untuk mengambil Amir bekerja di kilangnya kerana mahu pemuda itu mengubah kehidupannya kepada yang lebih baik dan tidak mengabaikan ibunya.

Menurutnya, selepas membaca laporan Harian Metro minggu lalu dia menghubungi JKM untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Amir dan ibunya sebelum dihubungi wartawan bagi mengaturkan pertemuan.

“Saya berharap dengan peluang yang ada ini, Amir akan dapat mengubah tahap hidupnya selain menjaga ibu seperti dihajatinya,” katanya.

Sumber: METRO


moga Allah lindungi aku..

lately, aku jadi takut nak g mane2 sorang2..
so aku prefer, duk umah je..
hurm..sebab ade sorang "psiko" duk jejak aku..
takut sangat ar nak hadapi org camni..
kang tak pasal2 aku masuk tb..
bukan jdi heroin, jadi mangsa..eish, nauzubillah :(
dah si mamat psiko ni taw umah aku..
die kenal bapak aku lak tu..
niat aku berkawan je kot, yg die lebey2 nak mengharap something relationship..
mmg taklah..aku tak bersedia lagi...haha!
pastu duk aku bantai die kaw2 tadi..
pastu die melalut cakap aku ni mcm2..
seram lak aku kan! haha..
so doa jelah yg aku mampu wat..
kang watnye die dendam ngn aku..ayoyo! takmooo..
mintak ALLAH lindungi aku...
korang doa lah aku tak jadi ape2...
huwaaa, siyes cuak! 
takde tempat aku mengadu, so blog jelah jadi mangsa..kih2 :)



p/s: susah gak dpt bpk keje camni..ayoyo..takmo lah libat family lau bley :(


Wednesday, 14 March 2012

subhanallah,mengalir air mata ini :(


penah tengok video ni?
aku baru je tengok,terlambat gak..
mengalir air mata kecil ini bile sesorang yang bukan dari negara malaysia..
menyampaikan puisi buat negeri kelantan..
beliau sangat kagum dengan negeri kelantan..
ye, aku kagum!
sape orang kelantan,sy nak isi borang kosong bley? heee! :)

5 khasiat menangis...auu!

menangis ade khasiat??
lalalalala..
patutlah aku suke menangess..haha! :)
bestt wooo menangesss...
silelah ramai2 try... :)

Tuesday, 13 March 2012

bile anak menjumpai emaknya..

aritu ade cite pasal kes anak die buang emak kan?
pastu td paper pown ade cite yang anak die dah jmpe mak die balik...
siap bagitaw lah die bukan mak die..
ade sebab die wat camtu..
sedey lak aku tgk die dalam keadaan camtu..
lepas kejadian die tinggalkan mak die..
mcm2 org cerca die..tanpa pikir perasaan die..
hurm... yang tak ley diingatkan bile die kene buang keje serta merta..
sedeynyee kehidupan die ni :(



dah tengok?
sedey kan...tak sangka die ade sebab wat camtu....
so paper2, jangan lah wat cte yang gempak2 semata2 nak lakukan paper korang ek...
hurm...
apepown moga kuat lah wat anak die tuu.......



today's menu... [Sotong Masak Merah]

arini mud nak masak datang..
so terpikir mau masak sotong...
here we are..haha!
----------- Sotong Masak Merah/Sambal-------


amacam, ade bran nak try air tangan aku? hahahha! :)


lagu best! Cerita Dia~


sempurna..
cerita yang tak sempurna..
apakah alasannya..
siapakah di hatinya...

rela ku tunggu jawapanmu..
masihkah aku ada..
dihatimu saat ini..

biar tubuhku kan terpaku..
biar jasaddku..
tak bernyawa lagi..

:)

terima kasih Ali baba bujang lapok!

haha..tajuk nak gempak kan?
lalalala..
tadi tibe2 laju je ujan airmata ni..taktaw apehal ntah..
aku rase aku bengang kat seseorang..
sebab bile aku tanye,mcm2 biaselah putar belitkanlah ayat tu kan..
so bile aku bengang, laju je air mata ni..haha..
biaselah sensitipp nye orang..
so layan ali baba bujang lapok tadi...haha..
terhibur gile dengan lagu ni..lalalalla



part cine nyanyi yang aku suke..hee!

aiya cik siti, pmpn manyak muda..
ana banyak susah jalan tutup mata..
uwang dan ringgit ana talak helan..
ente tutup mata ana tak tentu jalan..


ana tatak bimbang..ana taknak takut..
tp ana jalan manyak sangkut2
semua hitam lagi manyak gelap..
macam orang habsyi negeli arab..


Monday, 12 March 2012

betull..betul..betulll...


jangan lupa namaku...


walau aku tidak bersamamu..
jangan engkau lupakan diriku..
walau aku tiada disisimu..
jangan engkau lupakan namaku..
kerana.. aku mengingatimu..
kerana...aku mencintaimu...
andai aku..bisa bertemu mu..
dengan senyum kutadahkan syukurmu.
andai aku..bisa aku menyentuhmu..
air mata pasti deras gugur..
kerana..aku merinduimu...
kerana..sentiasa menyintaimu..
SEPENUH HATI..
walau kamu..jauh dimataku..
jangan aku..hilang dalam kalbu..
saat kamu samar mengingati..
jangan aku terus kau LUPAKAN..
kerana aku, sentiasa mengingatimu..
kerana AKU sentiasa MENYAYANGImu
SEPENUH HATI...



ape dah jadi ntah......

hai..i'm back..ahh mcm kau g mane2 kan dua tiga ari ni kan? lalalala..hurm...ntah nape nak dekat 5 malam ni aku takley tido malam..aku tak paham situasi ape yang perlu aku lakukan utk tido dengan lena...grrrr...kul 5,6pg baru lah lelap...kul 12tghari baru lah rase nak terjaga bile alarm henpon tu bebunyi! pfffttt...hurm...another kes yang wat aku bengang+taktahutahapmonopos aku tahap bape, bile patutnya aku ade interbiu kat satu tempat ni..agak jauhlah gak kan,dah memerlukan aku utk naik bas kan kan...bile kawan aku ni ajak, beria2 ajak..last2 suh beli tiket, aku dah beli, tup2 die cakap tak jadi sebab ade ape ntah kat tempat interbiu tu..apekah perasaan anda? die beria2 suh aku beli tiket, die cakap adik die ondaway beli tiket,tup2 bagi mesej tak jadi,tup2 die cakap adik die cakap tiket abes....hows ur feeling?? if i'm kool? ntahlah,sampai aku takde perasaan dah kot...nak marah pown tak taw lah..nak menanges pown takde air mata dah..nak bengang pown takde rase dah...burnlah tiket aku tu kan T_T grrrrr....


grrr..burn tiket aku, duit aku..lalalala T_T...i like disfeeling :)

okeh, td cube utk tido..nasib baik ley gak tido sejam dua kan...ntah nape aku rase cam sedey..tak taw pasai ape...mmg tkley nak describe lah kan...heee! so aku duk kol kwn aku ni...supaya die ley hiburkan hati yang sedang berduka lara...tipulah aku kata yang aku tak rindu suara dia kan? tp seboleh2nya aku mmg nak jauh dari dia..tu yang aku harapkan...hurm...nasib baik mud die oke tadi...alhamdulillah, rase tenang gak ar kan :) ..tenx kawan! :) ...pastu bile tension, mulelah rase nak makan membuak2 kan? g 7e,mcm2 lah rase nak borong kan? heee..tengah tension nye pasal..heee! malam ni lau takley tido gak, kene gak beli ubat tido..sobs! :( 


gile kuat nafsu aku makan kan?
hamekk..tension nye psl kannnn..
eskem pisang tu wajibul ghunnah ye! :)





Saturday, 10 March 2012

penjelasan anaknya pula...




KUALA LUMPUR: “Emak saya bang, takkan saya tak sayang. Apapun yang berlaku, sebagai anak saya mohon ampun dan maaf dengan apa yang terjadi. Hanya Tuhan yang tahu perasaan saya ketika ini, saya harap mak memahaminya,” kata Amir Mohd Omar, 27, anak Faridah Maulud, ibu yang ditinggalkan di sebuah hotel bajet di sini sejak 3 Mac lalu.
“Saya buntu dan seperti tenggelam punca kerana dalam hati tidak terlintas langsung untuk menyusahkan ibu seperti itu. 
“Kejadian ini menyebabkan saya dihubungi sanak-saudara yang selama ini tidak tahu kedudukan sebenar saya walaupun sudah lima tahun menetap dan bekerja di ibu negara. Ada yang memberikan reaksi positif dan ada yang menyalahkan saya sebagai punca semua ini berlaku.

“Namun, saya buat begini kerana sayangkan mak dan mahu dia selesa. Kalau mampu, sudah tentu saya tempatkan dia di rumah sendiri kerana selama ini kami berkongsi susah dan senang,” katanya ketika bersetuju bertemu wakil Harian Metro selepas beberapa kali dihubungi, semalam.

Harian Metro berusaha mencarinya sejak pagi dengan mendapatkan nombor telefon Amir daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan pengusaha hotel.


sumber: myMetro

today's menu... [udang masak lemak]

memandangkan aku duk umah sorang2 arini...
so ade kerajinan nak masak ye tuan puan..
heee!
act, aku nak masak sambal udang petai..
tengok2 peti sejuk,takde lak petai kan..
nak g pasar, bangun pown kul 11pg..
pasar jadah die? haha!
so g kedai, beli santan terus terpikir masak lemak jelah simple gilee :)
haha!
so menu utk arini...
----------- udang masak lemakk ---------


makan sorang2, so masak 1 jenis lauk dh memadai..
ye dak? hee! 
okelah, jomm makan :)

someone like u... :(


never mind..
i'll find someone like you..
i wish nothing but the best for you too..
"Dont forget me,"i begged
" I'll remember," you said 
"Sometimes it lasts in love..
but sometimes it hurts instead"...

Friday, 9 March 2012

syukran Ya ALLAH..

ntah nape, aku ni asyik ditipu je kan?
tak taw ape dosa, ape yang aku wat pown aku ta tawlah..
gile penat rase hati aku ni..
nak kite paham orang, dah paham dah..
nak kite tlg org time susah/sdey, kite gak yang tolong..
tp nape orang yang kite percaya tak penah nak tunjukkan kejujuran tu?
bile ditanye, putar belit ayat tu..jujur ke camtu?
Ya ALLAH, aku dah rase letih.
sumpah demi ALLAH,aku dah letih ar nak hadapi sume ni..
ape istilah bff kau,lau kau khianati aku?
kau cakap aku mcm2, aku terima...
takpelah, pasni kau nak wat ape..
kau nak bagitaw ape..kau bagitaw kat orang lain k?
aku betul2 dan sangat2 penat..
aku tak sangka, kepercayaan yang aku bagi camni akhirnya die buat...
banyak peluang aku bagi..banyak bende aku wat utk die..
aku terlalu kecewa..
sangat2..sampai aku rase, sori kawan.
aku tak dapat maafkan kau.. :( 
tenx do it again....
syukran YA ALLAH,kau dah bukak pintu ati aku..
nak taw die ni jujur ke tak...alhamdulillah,even bukti yang aku dpt tu menyakitkan..
tp skurang2nya rase tenang, aku tak kan percaya cakap orang camni dah.
moga Allah bagi hidayah buatnya..supaya die berubah..amin..
tenx awk..
tenx kawan..
tenx sahabat..
tenx bff..




sadis!


mengalir air mata ni, bile bace metro harini...
sanggupkan seorang anak tinggalkan mak die kat hotel bajet camni tanpa pengawasan?
tanpa ade sape2 yang ley bagi mak die makan kan?
tak penah pikir ke anak die ni?
dulu kau meragam, nak mcm2, ade mak kau buang kau merata2?
takde kan? nyamuk gigit pown mak kau susah hati kan..
so kenapa kau wat mak kau camni??
kau ade ati ade perasaan kan?
ley pikir, satu ari nanti kau kawen, anak2 wat kau lak camtu..
pikir lah cket...
tibe2 aku teringat nenek aku..die pown camni gak...
kene tuka lampin, kene wat mcm2..
dorang ni kene layan mcm baby...
semoga makcik ni dilindungi hidupnya oleh Allah s.w.t :(


lagi sedey tgk video ni..
huwaaaaa!!

frenz like a balloon?

:(

aku malas nak taw, malas nak amek taw!

derm, pagi2 dah wat aku hangin satu macam apehal ntah..
aku mintak, cket je kot kat membe aku ni...
nan hadooo die nak wat nye!!
bengang pown ade rasenye...
eh cte nak cakap aku tak paham kau?
belambak kali aku paham kau, kau ade pikir dak????????!!!!!!!!!!!
yang buruk2, salah aku je nampak kan!!!
bengang haku ..bende ni takkan habes, lau perangai kau sendiri yang tak berubah!
dah ar, aku malas nak taw ar kau wat ape..
kau idup ke kau mati ke..
kau tenggelam dek banjir ke..
aku rase mcm sia2 je..sebab aku taw, jawapan kau..
kau tak suh kan???? tp fyi, sbg kawan baik, die mesti amek berat psl kawan die..
dalam susah ke tgh senang ke...
tp kau lain... kau gunekan aku kan????
mcmnilah org dah bnyk sgt kwn..
dengan aku jelah yang banyak sakitkan ati je..dengan orang lain layan mcm permaisuri.
pfffffffftttttttt!! berganda2 meluat aku!
dah ar, malas ar nak layan baik2 dgn org camni..
semoga kau bahagia..
takyah nak sekodeng2 blog aku,pastu nak perli2 aku..
mmg aku tuju untuk kau! kau tak suke,kau berambus...
aku takde perasaan nk kawan dgn orang layan aku mcm taik!!!
*sakit pulak ati kite niii.........


Thursday, 8 March 2012

tenkiu kawan for da treat :)

entry dah basi, tp tetap nak hapdate..
buley? ini blog aku,suke ati aku lahh kan...huhu
anyway, tenx cik hanisah aka chan..
sebab belanja aku makan sempena bfday aku yang dah lapuk tuu..
time tu je ade mase kite nak berjimba2 ..
sambil tgk si adnan yang sempit tu..
tenkiuu..gracias..arigato...
next ur bfday, i blanja plak k?
heee!
tenx again dear ..
the menu...ta taw nak choose yg mane! haha :)

chiken chop menggiurkann...awwwww! haha..


kami berduaaaaa :)

time for eatingg..chiken chop !

beliau bersama cikenchop nye jugaaaa~






harini hari wanita eh? heee

aku tak taw n aku tak pasti aku dikategorikan dalam golongan yang mane..
wanitakah? gadis kah? remaja kah?
mak kompiusss nokkkk..
hahaha!
hurm..jadi wanita ni susah kan?
tp banyak kelebihannya..
ini antara kelebihan nye..

  1. wanita suka meluahkan rasanya melalui muzik, puisi, lukisan, dan tulisan adalah termudah bagi mereka meluahkan isi hatinya.
  2. satu ucapan "HAI" sudah mencairkan hati wanita..
  3. teman baiknya saja yang tahu apa yang dilaluinya sekarang.
  4. jangan sesekali memberitahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna..
  5. sebuah senyuman begitu bererti pada wanita..

selamat hari wanita ! :)




Wednesday, 7 March 2012

Kl banjir again?

tadi dapat kol dari mmbe aku..
bgtaw kl banjir,tak penah2 kol bagitahu isu semasa ni..heee
eloklah tu bagitaw, dari aku tak taw kan? hee!
oh tadi kL dilanda banjir ye?
takziah pada mereka yang terlibat dengan banjir...
simpan elok2 kete tu..kang masuk icu lagi,riban2 lagi nak kene cekau..
haha! :)
nak taw lebey lanjut silelah tengok kat cni ye?





salam takziah utk korang yang mengalami banjir ni..
g keje nanti naik lrt, dijamin selamat..hehe :)


sumber: fesbuk dan metro online :)




Bunohan?


wah tajuk dah gempak je kan cite ni..
adekah cite pasal bunuh2?
ade orang cakap ni kisah pasal nama tempat kat kelantan, Bunohan namenye..
best ke?
ntahlah...esk kuar kat pawagam..
pakat lah ramai2 tengok..
yang pasti aku takde lah nak tengok...heee! 


this is my journey :)


tenkiu ALLAH..
aku ingat bile ALLAH uji aku mcm2..
aku takde tempat mengadu..
aku lupe DIA sentiasa ada untuk aku mengadu...
DIA bagi aku dgaan ni bukan sebab tak sayang aku..
sebab DIA nak aku kuat :)

jangan bagi harapan,dan jangan mengharap dah!

--- sambungan entry tadi---

aku ingat lagi..
bile kau cakap, kau akan kol aku kat tmpt keje kau...
kire kau bagi harapan pada aku..
pastu kau tak kol pown, itu tanda kau menghancurkan harapan aku..
dah banyak kali camni, aku redha..
bile kau cakap, kau akan cuti amek masa satu ari a whole day bersama aku...
kau wat ternanti2..sekali lagi kau bagi harapan pd aku..
dan kau hancurkan harapan tu kau taw tak?
ye,kite merancang ALLAH menentukan..
aku taw..
tp aku pasti segala kata2 kau tu  , hanya kata2 bukan nye akan dibuktikan dengan perbuatan..
aku pasti, dan aku kenal kau camne
cukuplah bagi harapan palsu tu kat aku k?
aku tak layak dapat ape2 dari kau..
dan tak layak nak g mane2 dengan kau..itu yang pasti..
apepown,all da best kawan! :)
sakit bile bagi harapan palsu kat orang..
lagi sakit, harapan tu kite musnahkan begitu sahaja..
aku taknak jadikan orang munafik..
pandai berjanji,tapi mungkiri k..
sebab kawan yang baik, die nasihat menasihati.
think about it dear! :)

nekad sudah.....

dear kawan..
- terimakasih utk semalam yang hebat...walaupun takde kenangan manis yang tercipta...walau banyak rintangan yang aku hadapi semalam..walau air mata ini menjadi teman setia aku...terima kasih bff...terima kasih utk segalanya...kejadian semalam, wat aku betul2 kuat..wat betul2 aku dah pikir masak2...pikir dengan hebat...pikir dengan cukup matang..aku taw,andai kau baca ini, mesti kau kata aku cakap dentam dentum kan? ye,dulu aku mengaku aku begitu, cakap dentam dentum habuk pown takde kan?..tapi sekarang,aku akan ciptakan habuk itu..aku nekad..sesungguh nya aku nekad!

dear kawan..
- semalam adalah satu kenangan yang cukup hebat buat aku...semalam Allah bukakkan pintu hati aku..semalam Allah bukak pintu hati aku nak bagitaw yang kau ni jenis kawan yang jujur atau sebaliknya..tp YA, kau kawan yang sebaliknya...kau cakap aku dentam dentum..tp hakikat yang sebenarnya yang berdentam dentum tu adalah KAU...aku tak marah, aku cume terkilan..aku kecewa...kenapa kau still nak anggap aku bff kau? kau paham or tak maksud bff tu? kau paham tak? bff tu, kawan yang ade time senang dan susah..kawan yang tak mengkhianati kawan die..kawan yang berlaku jujur dalam setiap kata2..kawan yang bukan bwk masalah pada kawan die..kawan yang ade masalah,akan share setiap masalah tanpa perlu kawan die tanye mcm2...bff tu gak kawan yang tak penah wat kawan die mengalir air mata..kawan yang tak kan wat kawan die merana, menderita..tp kau ade ke ciri2 camtu? kau pikir betul2,kau tanya diri kau sendiri oke? ye arini kau perlekehkan ape yang aku cakap..kau ketawa kan aku..tp satu ari nanti, kau akan taw ape yang aku cakap ni ade betulnye..kau bukan jenis bff yang baik...maafkan aku..aku patut jujur dengan kata2...

dear kawan...
- lepas sume yang terjadi pada aku...aku dah nekad..aku taknak jadi baik dah..aku nak pentingkan diri aku sendiri...bile orang susah,aku taknak tolong ape2 dah..aku nak tutup rapat2 hati aku nak kenal kau..nak taw pasal kau..aku taw, bende ni tak baik kan? tp hati aku dah tak kuat lagi nak tempuh sume ni..saat aku sedey,kau ade ke disisi aku? kau penah tanye masalah aku? yang kau taw,kau herdik aku..kau maki2 aku...mak bapak aku tak penah wat camtu,lau kau nak taw..aku cukup terkilan, dari dulu lagi kau lakukan aku camni..sampai aku rase aku duduk kat atas bumi ni, satu bebanan utk kau...sebab kau tak penah layan aku sebaik orang lain...tp kau tak nampak, kau akan tanye aku berulang2 kali, ape layanan yang teruk kau wat kan? aku takde jawapan tu, aku nak kau cari jawapan tu...aku sedey..sangat2..aku kecewa dengan kau..sangat2..sampai aku takley nak doa utk kau dah..sampai aku takley nak maafkan kau dah..sampai bile2..maafkan aku...hati aku dah tertutup utk kawan mcm kau..kau ilang aku,kau ade pegganti lain kan? so takpelah,tak rugi pown kau ilang aku..takde kudis pown kau buang aku..kau tetap dengan dunia kau..kau idup dengan penuh kegembiraan tanpa aku...

dear kawan..
-semalam yang hebat, aku nanges2 sebab aku tak tertahan2 nak tanggung ni sorang2...sampai aku pikir, aku nak jmpe kau sangat2...sebab aku rase aku dah takde mase nak jmpe kau..kire aku rase itu hajat aku....hajat aku tak kesampaian, bile kau tolak aku mentah2...mcm2 alasan kau bagi..tp takpelah, andai satu masa aku mati nanti, aku dah jumpe kau untuk terima kesakitan ini..ye,aku rase ajal aku makin dekat..aku rase sesuatu..tp aku takut..sebab amalan aku tak banyak...mcm kau kata,aku ni membebankan kau..mcm kau kata, aku ni menserabutkan kau...aku mintak maaaf..aku perlukan kebenaran..sebab aku taw beza kebenaran dengan penipuan..even aku kecik,kau ley tipu aku idup2..aku dapat taw..mcm2 aku wat utk kau..mcm2 aku tguhkan utk hbgn kita..tp kau yang hancurkan segala2nya...aku kecewa sangat2...

dear kawan..
- bile aku taip entri ni, setitik air mata dah takde utk kau dah..sebab aku rase kau bukan kawan yang baik,yang patut aku bazirkan air mata aku,tp kau tak penah bazirkan air mata utk aku kan? aku kenal kau lame dah..tapi takpe,aku tak mintak sume tu...bagi aku kau cukup bahagia kat sane pown dah cukup baik..alhamdulillah...semalam aku kol lagi, tp kau mcm biase, takde rase ape yang aku rase..bagi kau seronok wat orang jatuh sebab kau...kecewa sebab kau...hurm, lau kau rase camtu kau silap...aku dah taknak taw pasal kau..aku taknak kau pijak kepala aku dah...aku taknak kau gunekan aku tuk kepentingan kau..memang tu tujuan kau kan kawan ngn aku? aku taw..aku kenal kau camne...fyi, orang yang wat salah ni die takut sebenarnye,sebab tu kalau aku tanye kau mcm2 kau dolak dalih..kau putar itu ini, aku kah yang dentam dentum kau maksudkan? jangan ajar orang lain tuk tipu same,k? last word, aku taknak kau bagi harapan ape2 kat aku dah..tolong jangan sakitkan ati aku dengan harapan palsu kau...aku dah penat..aku dah taknak taw pasal kau..tolonglah,aku taknak taw pasal kau..kau mati pown,aku taknak jumpe kau...aku tak taw lah aku ley maafkan kau ke tak..sebab aku tkde ati dah..sebab kau terLALU banyak memainkan perasaan aku... 

dear kawan..
- sori utk lastnye...aku dah cakap, semalam aku last jumpe kau..so pasni aku takkan ganggu kau..aku takkan serabutkan kau..aku takkan taw kau wat ape..aku tak kan taw kau susah ke ape..sebab aku dah tutup pintu ati aku rapat2 utk kau...maafkan aku k? halalkan segala makan minum aku bile bersama kau..halalkan hutang2 aku pada kau....tenx for being me as a gud frenz..dalam kau wat mcm2 kat aku, kau ade gak kebaikan yang ALLAH bagi kan..tenx ye! :) ..smoga kau terus sukses dengan kerjaya kau...kau berjaya akan datang,jangan belaja mendongak langit..sebab langit tak selalu cerah..pandang bawah, orang2 yang kau sakiti..orang2 yang khianati...jangan sebab ego kau, kau susah tengok kesalahan diri kau..takde manusia perfect dalam dunia ni, termasuk kau..tp kau rase diri kau terlalu perfect,sampai kau gunekan org utk kepentingan diri kau...sori for dis entry, lau kau tak puas ati ape yang aku cakap..juz leave de komen..n takyah visit blog aku dah..sebab takyah tawlah pasal aku ape2 pown k? sekarang aku nekad,aku perlu jauh dari kau...dan aku perlu lupekan kau..dan aku nak berhenti berharap utk kau..plz praying for me...aku doa kau berubah..aku doa kau diberi hidayah..aku doa kau bahagia selamanya..aku doa kau takkan rase ape yang aku rase...belajar menghargai orang..belajar untuk jujur dengan orang dan belajar terima kekurangan orang...last word, maafkan aku kawan! 

"kau sempurna bagiku..tak kurang sesuatu...kau terima apa adaku..ku sempurna bagimu...tak kurang sesuatu..cinta kita tak kan bersatu."..

terimakasih utk semalam yang hebat...selamat tinggal selamanya~