JellyPages.com

Thursday, 29 December 2011

tentang DHIA berjaya wat aku menangis :(


tamat sudah tentang dhia kat tb3 arini..
sume duk pakat hapdate status kat fesbuk psl neh..hihi..
erm..mmg sdey pown cite die..
tgk ketabahan dhia, bile mak mentua die xsuke die..
kene bomohkan,mak kandung mati, ayah pown mati kene bomoh buatan mak mertua die..
sdey kan?
erm...last2 die plak kene kanser rahim..lagi laaa sedey..
nk bagi zuriat pd suami pown xley..
lagi sedey, die bagi suami die kawen lain..
erm..ade ke org suke dimadukan?
mengalir gak lah air mata..sobs!
saat sakit kene tanggung sorang2...
laki terlalu ikut cakap mak sendiri..
erm..last2 dua2 mati..
mati dalam pelukan suami,sape xnak kan? 
sob2..nanges lagi~hehe 
cite best ! 
rugi sape xtengok dari awl..kih2 :)

Wednesday, 28 December 2011

penatñyelahh perasaan oii~

siyesly. aku xde daya nak pikir ape dah! siyesly aku dah penat,meluat,menyampah,tekanan sume ade...tp still bley chill n out :P ...sambil taip entry, sambil kesat mata..eh bukan menangis, baru pas kupas bawang (jadah kupas bawang tgh2 malam kan? ) ..haha! ..penat sangat....sangat2!! aku layan orang baik2..orang layan aku cam hampeh..susah ke nak paham aku?! tu lah manusia,bile dah dapat..perangai pown seratus peratus berubah...aish! tension je :(siyesly aku xde tempat mengadu..fesbuk? fesbuk bukan penawar segala kedukaan..ia menambah kekusutan..kdg2 status bukan utk orang yg dituju,yang tak dituju terasa..payah kan?! penat pown ade .. rase letih jage ati n perasaan orang..tp perasaan dan hati kite, asyik dipukul2,dihinjak2 je...ape kite neh mmg dibuat dari batu ke hape? aish. sabarjela..dah masuk kali neh,bape kali aku mengeluh.. mengeluh sebab sampai satu tahap,aku rase penat tu cam kalah bangla wat rumah..siyes! tibe2 taip entry neh aku lapar..bile aku seteressss,mmg aku SUKEEE makan..okelah! penat layan orang xpaham kite..huh. kbai

Tuesday, 27 December 2011

heppy becoming bfday,abah!

jam baru kul 10.30pm..
baru settle menggoreng naget n air laici..
xsmpat nak beli kek or something yg best tuk abah kali neh..
sebab esk kene berangkat ke tanah air sesudah subuh..
plus gaji pown lum dpt lagi..
bermodalkan tenaga 4kerat je aku gune..hik2
sedey plak bile pkir..
tp bile dpt gaji,aku mmg nak beli hadiah tuk abah..
tp xtaw nak belikan ape..kih2. :)
erm..
dear abah yg disayangi..

heppy bfday incik hamidun bin ahmad..
moga ALLAH merahmati keseluruhan hidupmu..
moga ALLAH kuatkan ayahanda tuk teruskan perjuanganmu..
tiada hadiah paling bermakna selain doa dari anakmu..
sy syg abah sy..! :)

maxis yg SUCK!


sori pd spe2 yg gune maxis berukband howkey?
aku rase nak g bakor je maxis center tuuuu..tensiiiiiiiiiii!!!!!!!!!
jangan sampai aku SAMANNNNN kau plak tawww!!!!!!!
k bai.

Monday, 26 December 2011

i'm smile..yeahh


yeahh... i'm still smile while my life so complicated :')

Sunday, 25 December 2011

hati macam tisu~


hurm..kdg2 aku tertanya2,nape ALLAH cipta hati perempuan mcm tisu kan?
mudah sangat tersentuh bile disakiti..
erm..
ntahlah sejak akhir2 ni,camnilah aku rase..sangatlah terasa! :(
k bai.

Maher Zain, U are the best! huhu

hai all..huhu..
kan aritu aku ade cte aku dpt tiket free kat entry ini, kan?
so smlm g lah stadium perak..
g awal2 lak tu..
konsert kul 8, kul 6 ktowang dah sampai..keh2...
dpt tgk dpn stage lagi..
tiket free,pastu dpt bendera..rupe2nyaa taun depan taun melawat perak!
huhu..mohler kome2 dtg perak yo! :)
mmg happening gilelah semalam..
pengacaranye AC MIZAL,yg juga rupe2nya orang perak gak :)
PERAK..Peace Yoooooooo!!!
pastu, ramli sarip pown datang..menghiburkan lagi konsert semalam..
ade artis dari canada, Irfan Makki..best gak suara die :)
pastu persembahan dari MAHER ZAIN..best2! :)
first thing yg aku kagum sangat,
bile time mule2 ade nyanyian lagu NEGARAKU..
plus,kat depan2 aku neh ramai student mesir..
yg aku kagum, bile nyanyian NEGARAKU...dorang nyanyi siap ade lirik lagi..
gileee lahhh! kagum sgt2..hihi.
moh kite layan gamba yooo ! :)

 ac mizal,face to face..kui2

 dpt tangkap depan screen je.jauh bebatu stage nye,even duk depan ;0


gilelahh kagumm bile die pakai baju melayu :)


huhuhu...jgn maraa arr~;)

Saturday, 24 December 2011

MLM minggu 9 (BOBOI)


first show, pasal zaman purba :)
xbape best..tp ade gak ar gelak..hehe
cunlah harun salim bacik..keh2
kata zainal.
bermandi2 dipantai lido..
boboi, terbaik DOWH! :)



yg neh best sbb ade shuffle!
i luff shuffling damn much..kih2 :)

Friday, 23 December 2011

Ya ALLAH,sembuhkan beliau~

pagi tadi, dapat satu panggilan yang mengejutkan..
sangat2 terkejut bila sorang mmbe yg dlu nye rapat sedang kritikal dihospital..
erm..sangat sedey bile ibunya menceritakan keadaan beliau..
otak beliau dijangkiti kuman, dan memerlukan 2operation...
sedeynye dengar..
kejadian begitu pantas berlaku..
baru semalam ianya berlaku..
sume tu Kuasa ALLAH kan?
DIA nak cabutkan nyawa kita DIA tak bagitaw ape2 kan?
semoga beliau selamat menempuh segala kesulitan itu..
YA ALLAH,padaMu tempat kami mengadu..
Moga dipermudahkan segala penyakit beliau..
ibu beliau sangat tabah apabila menceritakan keadaan beliau..
kalaulah mak ade, mak mesti camtu..
oke,ttbe sedey..
teringat saat mak pergi, aku sorang2..
tak de sape aku nak peluk..tak de sape aku nak mengadu..
ALLAH lebey sayangkan mak..
FATIN AFIQAH..
kuat tawww...
mak awak sangat tabah taw..
opah awak pown ley kuat :) 
korang yang bace blog neh,tlg ek ..doakan beliau..
beliau kene menempuh 1 operation lagi..
keadaan masih kritkal...lumpuh belah kanan..
hanya Tuhan je taw perasaan family terdekat saat ini..
alfatihah~



Thursday, 22 December 2011

masih mencari~


xperlulah wanita 
yang tercantik di dunia..
tak perlu yang ternama..
asal berhati mulia...

tabah untuk berada..
di dalam susah dan senang..
setia merindu disaat terpisah..

P/s: jatuh chenta dgn lagu neh..ade orang nyanyikan lagu neh..ouh rinduunyeee! sobs2..mase skarang xsame dgn mase yg dolu2..ouh rindunyaaa! :(

Wednesday, 21 December 2011

duit kertas 2012 yang baru!


duit kertas baru sangat chantek..
nantikan kemunculannya 2012 nanti :) 
pasni xley la na mntak duit ijao dah..sebab nilai die sedikit..keh2.. :)

dapat tiket free yaaw!

semalam dapat mesej dari adk angkat ksygn aku..
hehe..
gtaw yg ari sabtu neh ade konsert maher zain..
lau konsert maher zain dah tentu2lah mahal kan tiketnye ye dak?
so die cakap, tiket free..
gilelah! mmg xlepaskan peluang lah kan?
sape ta nak bende free2 neh..
hehe..
so , td die pown g lah amek tiket kat stadium indera mulia..taw ke katne?
ta taw silelah google..hek2 
die g pg2 kot, gile ramai orang die cakap..
mmg sume xkan lepaskan peluang ye dak?
so da dapat tu,sorang dapat 5tiket free..
gile ke x??
senang2 je maher zain wat konsert free kan..
mmg best! so nantikan ari sabtu neh kite hapdate ye?hehe!



Tuesday, 20 December 2011

mission imposible ghost protocol best!


korang dah tengok cite neh?
better korang g lah tengok..
tak rugi ! berbaloi2.. :)
jalan cite yang sangat menarik..
aku tgk time malam lak tu,haruslah terkejut2 kan..
cite tak de kaitan dengan hantu pown..hehe :)
tp cite die mmg superb menarik..
a big clap for the pengarah..ahh gasak! :)
ethans watak utama die..(name dalam cite tu lah)
mmg hebatt gile lah die nye stunt kan....
ley lak cite nak naik sampai tingkat130 gunekan tangan..ala cam cite baadshah lak tuu :)
ade lak aksyar kumar berlakon dlm cite neh..komain industan kan?
hehe..tp best lah!
aku ta taw sape pelakon2 die,korang g tengok sndiri.. k?
dari 5, aku bagi 4.5 :)
selamat menonton~

cover ombak rindu yang best!


tuhan tolong lembutkan hati dia..
utk terimaku seadanya..
kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu hidup tanpa dia disisiku...

p/s: kacak suara afiq ady neh :) ..


i've been proposed ..hehe


meh layan video sweet neh..
best gilelah..
untunglahh ade pkwe propose camtu kan..
huhuhu..
nak gak! harapanlah..hehe 

Monday, 19 December 2011

meluat sgt aih!

lame tak ketemu didunia blog..
yuhuuu!
banyak nak cite..
tp ini je mampu ditaip..sebab TERlalu penat..cehhh
neh pown rase meluat melampau2!
sebab rase bengang tiba2..
haha..
orang cakap aku jenis tak bersabar,oke fine.
aku akuilah k?
dari orang yg tak sedar diri tu camne,lagi susah kan?!
keje nak maki orang tu,tu tanda penyabar ke??
jangan nak cite pasal hadis or ayat2 quran lau dahi tak sujud kat penCIPTA~
jangan nak cite yang diri tu baik sangat, hakikatnya Tuhan je taww..
aku lah yang teruk kan? aku lah yang bermasalah camtu?
ta try check diri sndiri sebab ape aku jadi camni dgn kau?
huhh!aku berdendam?
mmg TAKLAHHH..
aku doa korang buruk2?
mmg TAKLAHHHH..
cket pown tak..tp bile wat baik,kene bagitaw ke?
riak dan takbur kan namenye tu?
so tu antara aku dan ALLAH,k?
jangan nak explain panjang2 
sebab aku taw,kau tetap nak menang!
ta pe, ALLAH tu adil..
die taw sape yang menang dan sape yg kalah akan datang..
btw,aku sentiasa chill..
sekali kau jentik aku...aku tak pernah jatuh..
if aku jatuh,aku buleh BANGUN tanpa bantuan KAU!! :)
Semoga hidayah milik kalian ...

Thursday, 15 December 2011

tentang HUDUD :)


sebuah cerita pendek tentang hudud~
selamat menghayati..hehe!

ye sy budak2!

ye sy akui sy skg bru berumur 21 taun..
ye sy taw bukan mcm org lain..
tp salahkah sy mengecapai kegembiraan mcm org lain?
hurm.
sy ta mampu nk mengalirkan air mata sebab kamu dah..
sebab sy taw sy bukan terbaik utk kamu..
tp sy harap ade sedikit layanan sebaik org lain yang kamu berikan..
isokay tak banyak pown ta pe..
janji, ikhlas..
salahkah sy mengambil berat pasal kamu?
salahkah sy ade time kamu dalam kesusahan?
kenapa kamu hadir bila kamu dalam kesusahan?
tidak dalam kegembiraan kamu?
erm..apepown terimakasih utk kamu yang sangat menggembirakan..
dari dulu sampai sekarang kamu tidak pernah anggap aku sebaik kawan kamu..
tp aku tak penah kecewa ade kwn mcm kamu..
btw tenx..semoga idup kamu sekarang dan akan datang sentiasa didalam rahmat ALLAH.
sy tak mampu lihat kamu..tp sy mampu mendoakan kamu bahagia dan terhindar dari segala malapetaka..
"REDHA ITU IKLASS, PASRAH ITU BERSERAH.."..

Wednesday, 14 December 2011

kenapa org suke mara kan?

hai entry tak de mud.
ntahlah apehal tbe2 tegur seseorang neh..
tbe2 cakap, "lau nk wat lawak,plz stop it"..
ak juz say salam tu pown rase lawak ke?
waterhell ar!
terus wat mud aku ta de...
marah org lain,apehal balun kat kite hah??!!!!
aku benci dowh orang camni..
sumpah! 
malas nak tegur dah..
meluat melantun2..
kalau kita tengah marah,die wat lawak stupido tu tak de lak aku cakap camtu kan?!
belajarlah idup lau marah kat orang lain,jangan sampai orang lain kene tempias!!!!
bodassssssss!!! betul2 aku marah ngn orang camniiiiii........
aku neh memang tempat orang nak MARAHHHHHHHH!!!!!!!!!!
KAN??!
btw,tenx..aku nak tengok org tu cari aku dulu ke aku yg kene cari die dlu..
oh lupe, skg dah ade kwn baru..kwn2 lame tinggal cam sampah!
dush..

musim buah!

oke skrg neh musim buah2an ye dak?
kat merata2 tepi jalan mesti ade org duk jual2 buahan tempatan kan?
aku duk melantak durian je skg neh..
dah stat nak demam je neh..
makan durian wat badan kita jadi panas kot..sobs!
incikbuncit aii neh ta makan buah tempatan..
nyampehhh!
tekak obersea kununnn..keh2! :)
sampai ibu die paksa makan rambutan sebijik,upah 10hengget..
gile kaww tak nak kan?
rugi2..tp die tolak mentah2..
ape ntah lah tekak orang camni kan?
tp yg penting,buah2an tempatan superb best! :)
korang suke makan buah ape?
jangan cakap buah dada sudey..opss!~ 



p/s: okelah dah demam neh..doakan semoga sembuh ya! :)

Tuesday, 13 December 2011

Kl banjir?


kL banjir?
gilelah..
tak penah2 kan? hehe!
yg aku taw kat area perpustakaan negara,ye ke? 
kwn aku, cik wanie senyap je tanpa khabar...
tenggelam dalam banjir ke?
hahaha!

Sunday, 11 December 2011

senyum bile kene tipu~

dapat satu quote yg sangat best arini! 
ade kene mengena ngn aku kot..
penah kene tipu..
penah mengalami apabila manusia menipu tp ta nak mengaku..
ade ke dalam dunia neh,orang berak merata2 nak mengaku?
pandai makan,pandai simpanlah..camtu lah ye dak? *neh bukan cakap pasal bile berak,taik tu makan..
sile paham peribahasa xjadi aku tuu..keh2 :)
bile orang tipu kite..
kite diam je..
cari bukti senyap2..
tp dah ade bukti depan mata,kite tanye org tu pown tak gune gak kan?
ade ke org nak mengaku? keh2..
relax2, chill2 sudah k?
tak lame pown org yg menipu kite tu..kan?
satu ari nanti die mesti tersungkur bile penipuan die berakhir kan ? hek2 :)
p/s : juz smile. :)

comei comei comei.


ingat tak suara affan aizat?
alaa die nyanyi lagu lelaki seperti aku dengan pompuan suara comei tu..
neh hah ,satu lagu medley die nyanyi..
sekali bantai 3lagu..
tp COMEII SUNGGUHLAHHH suara pompuan tuu..
gilee jatuh chentaaaa..hek2 :)
layannnlahh k?

MLM minggu 7 (BOBOI)


minggu tiru suara artis..best2! :)
si afdlin neh duk tiru suara hasbullah awang, datuk ct ngn chefwan..
hehe..kelakar gilee afdlin! :)

Saturday, 10 December 2011

gerhana bulan! :)


ouh harini ramai duk hapdate pasal gerhana bulan,ye dak?keh2..
ade yg tengok kat planetarium negara..ade yg tengok depan umah je kan?
hehe..
tp ade ke yg wat solat gerhana bulan? mesti tak ramai kan?
termasuklah org yg duk hapdate blog neh.keh2..
aku tengok gerhana bulan pown dak..
malam neh ujan,duk jelah mengadap bulan yang ade dalam umah neh..keh2 :)
ape perasaan korang bile tengok gerhana bulan? best? ce cite~

Friday, 9 December 2011

puisi dari hati~

 puisi ini didendangkan khas oleh zahiril adzim wat isteri terchenta nye..sweet gilee lah! :) suke2~~ 

aku pasti punya masalah..
tiap kali ingin menulis puisi buatmu..
entah kenapa,kuasa cintamu lebih hebat..
dari kata-kata yang dikeluarkan..
saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu...
dan harini kau menjadi isteriku..

ampunkan aku kalau aku pernah berkasar..
ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik..
ampunkan aku kalau aku pernah menjerit..
ampunkan aku kalau aku pernah terpekik,melolong..
isteriku percayalah.. sebabnya ialah kasih dan cinta..

akan ku jaga kau seperti jaga diri ku sendiri..
memang hidup ini tidak pernah ada jaminan keselamatan..
bahaya ancaman dimana mana..
tetapi selagi kau dalam dakapanku..
aku berjanji akan menjagamu...
setiap saat dan waktu..
setiap siang dan malam..
setiap guruh dan hujan..
setiap panas dan terik..
setiap nafasku...

aku sering menadah telapak tangan..
dan memohon pada tuhan..
agar kau bukan sahaja menjadi isteriku..
tetapi menjadi isteri yang disayangi oleh ALLAH s.w.t.

isteriku..
selamat datang ke hidupku..
selamat menjadi isteriku..
selamat menjadi ibu kepada anak-anakku kelak..
selamat menjadi menantu kepada ibubapaku..
selamat menjadi adik dan kakak kepada adik beradikku..
selamat menjadi keluargaku..
selamat menjadi pelengkap hidupku..
selamat menjadi separuh dari aku..

p/s: oke,tersentuh! sadisss..sweetnyeee zahiril..sobs! :)...ade ke bakal2 suami diluar sane nak wat puisi2 romantis utk bakal isteri yang dicintai? mesti bertuahkan! hehe..berangan sudah,kbai.

Thursday, 8 December 2011

kenduri kawen~


yeay! my first batch kat sekolah dlu kawen sudaaa..beliau adelah incik anis baidura..hek2..mohle layan gamba kat bawah nehh





~chantek kan beliau dan pasangan? hehe
cepat gile jodoh dorang neh..
sebaya aku kott..dah kawen! bestnyeee..hehe :)
aku? tunggulah incikbuncit aku tu gaji riban2 kan..
aminn~
semoga kwn aku neh berpanjangan jodohnyee..
dapat anak comel2..haha!

then, time kenduri neh laaa dapat jumpe membe2 yang lame terpisah!
cewahhh..
komain kau kann..hek2 :)
ta taw lah pasni turn sape lak..
sebab batch aku neh, sume nye ketegak lahh hai bab kawen2 neh~
hehe..
best  gak ar jumpe membe2 lamee!rinduu dorang..


ramai kan? haha..
neh je yg dtg arituu...sempatlah hu ha hu ha kejap..


sume teringin nak naek pelamin kan? hamek! haha..
next turn? haha


last..neh mmbe baik aku time kat sekolah dolu2..hehe :)

hidap penyakit misteri~


masyaALLAH..ade gak orang berpenyakit misteri camni..
act,terbaca orang duk hapdate pasal neh kat fesbukk..
bacelah kisah neh kat sini k? hehe :) 
dasyat2...

sedap suara budak neh!



sedapnye suara budak neh!
untung makbapak die lahirkan anak suara yang sedap..kih2 :)
korang layanlerr lagu die nyanyi neh..
sedap wok! 
kalah ct..keh2 :)

Wednesday, 7 December 2011

terima kasih ~


ye die yang selalu memberi aku rase luka itu..
ye die juga yang menghiburkan..
terima kasih untuk rase kedua2nya :)

penatt~

alhamdulillah selamat tiba suda..penat melangkah beribu2 batu..oke,aku tipu! :) ..arini perjalanan agak jauh..pagi2 subuh sapie dah kene mandi..oke mandi laju2 :) ...kene embun pagi2 neh btul2 menusuk tulang temulang..tenx incik sayang anta kan saya pepagi buta ;)

tenx gak ade tour guide bawak ke tempat interbiu tuu..lau aku taw jalan,aku ta susah kan orang..aku lau mahir selok belok jalan,ta pe :) ..hehe..alhamdulillah abes intebiu suda..kejap je pown..pastu nak g kedai,cari kedai makan..

sangat sedey bile kite bertanya,ade yang MENENGKING! ..how dare kan? kate aku mcm2,keras kepala bagai kan? oke,lau aku taw jalan,aku tak susah kan sape2..aku taw time tu time lunch! kaki aku dengan bengkak2 tu kene jalan kaki berbatu2 plak tu..aku tak penah merungut..sebab aku taw,time skang time lunch..so aku jalan jelah kaki...aku pown paham situasi orang! tp bile aku tanye pasal jalan,jawab leklok ta ley ke der? perlu ke idup nak menengking orang??! ko ta taw kan?dengan ade orang yg nak kejar aku tu..derm! sumpah seram..apesal xnaik teksi?? jadah teksi kat cni komain banyak kaler biruu..ingat aku kaya? nak naik teksi kaler blu2? huh..duit pown tinggal kaler merah jeee..sob2 :( ...gile sadiss lah..kaki bengkak tak surut2 lagi neh..penat ta abes lagi..air mata laju je mengalir..nape orang suke tengking2 aku? salah ek aku mntk tolong? nape orang mntk tolong,aku tak penah kate mcm2? even tak suke or benci aku pown, aku rase aku ta salah..so ta yah nak tengking2 aku..orang dengar plak tu...baik cakap satu malaysia bagi orang dengar ye dak?

okelah cukup kot perjalanan yang jauh neh...pasni tak nak  mntk tolong sape2 dah..aku serik sangat..sangat2..aku kecewa ade orang camni..layan aku camni..siyess..dengan tak de rase nak mntk maaf sikit pown..tak sedar kot die menengking aku..adat manusia kan? bile susah mule mulut tu pandai mengayat..tp idup dah senang..orang camni lah yang jadi mangsa tengkingan..aku mmg idup tuk ditengking kan? hurm..okelah pada org tu tenx bebanyak..kenangan paling indah aku dapat arini...tenx atas segala2nya ...sori lau aku ada lakukan kesilapan :) ...now mase utk tido :)

they arrived safely~


alhamdulillah anty n uncle sy selamat tiba dari mekah..
alhamdulillah mereka selamat sampai ke malaysia 10pm semalam..
tp aku ta dapat na sambut ketibaan mereka..
sebab aku disini,masih mencari rezeki..
iALLAH ade rezeki, ley jumpe anty ngn uncle..
rindu gile kat dorang..
bile arwah mak tak de,dorang lah rajin kol adik beradik aku..
tanye mcm2..
aku suke bile anty kol aku..
sebab suara die,sejibik cam mak aku..
oke rindu! :( 
apepown tahniah uncle dan anty dah menjadi haji dan hajah :)
bile lagi aku dapat ketanah suci? hurm..


Sunday, 4 December 2011

strong

mampukah saya?
sob3 :)

nasi goreng ikan rebuss

~
gamba tak clear..keh2..
ni lah nasi goreng ikan rebus..
first time aku dengar name menu neh..
aku pown trylerr..
sodapnye! :)
korang dtg perak trylah makan neh..hehehe..

ombak rinduu yang best! :)


"rinduku umpama ombak yang tak berhenti..kasihmu bagai pantai yang setia menanti..."

hai korang..lame tak hapdate kan? keh2.. erm skang ramai orang duk meroyan ombak rindu kan? bagi yang tak suke kisah cintan2 mesti lah tak suke tengok kan? so tak suke,diam2 je k? hehe! :) .. filem ombak rindu ini kuar 1dis aritu..nasib baik lah aku kuar keje awl gile..trus rush g wayang,nk tngok tiket still ade lagi ke dak kan...mak aii,dpt2 seat yang tinggal seat depan...mampuih...tp ta pe..sebab dah semangat datang kan? teruslah beli..gile tak penyabar kan ? keh2...

cite neh not bad lah..tp best lagi lah novel die..aku penah bace novel die time duk ostel dolu2....layan gak ar novel die....bace novel pown air mata meleleh..ni kan duk tgk movie die kan? apedaaa..kah2 .. lagu die menarik yang wat cte tu jadi menarik kot..sepanjang cite neh,aku duk teringat kat seseorang je..lagi lah mengalir2 lah air mata neh bak air terjun..keh2...

sedey time part bila si hariz(aaronaziz) neh marah sangat bile taw izzah (mayakarin) mengandung..padehal,die mmg selalu time datang bulan je loya2..siap die cakap lagi ..kau tak layan kandung zuriat aku..kau hanyalah pompuan simpanan aku untuk lepaskan napsuu aku je...cis bedebah nye laki kan? kau ingat kaum hawa neh hanya tempat pemuas nafsu korang ke? *oke tetibe emo! :) 

best part, bile hariz peluk izzah..siap cakap lagi," izinkan abang menjadi pelindung izzah untuk selamanya." time neh laju je air mata aku mengalir...how romantik nye si ariz neh? ade dak lak camni? keh2..lagi best part sedey bile time ariz baring smbil tertido atas sofa,then si izzah pown lentokkan kepala kat dada ariz..sweet gile!! nak jugak..kah2 :) ...

"tuhan tolong lembutkan hati dia..
untuk terima ku ..seadanya...
kerna ku tak sanggup..
kerna ku tak mampu hidup tanpa dia disisiku.."

"malam kau bawaklah rinduku...
untuk dirinya yang jauh dari ku..
agar dia tidak kesepian..
selalu rase ada cinta aku..."

:hujan bawak air mata ku yang mengalir
membasuh lukaku..
agar dia tahu ku tersiksa
tanpa cinta dia dihatiku.."

oke neh antara best part lirik die yang best..sedey kot lagu die..effek lagu die yang wat cite tu nmpak mantap..gud 2.. :) ..rase nak tengok lagi sekali je..keh2 :) ..sape yang belum tengok tu..sile2lah g tengok ngn incik buah hati korang.. :P ..aku g ngn adk angkat aku je..sedey kan? biaselah tuu! :'( ...okelah gtg ..baiii...biarlah ombak rindu ini berlabuh di pantai yang sepi.. 




hensem dowh aaron aziz neh! romantik2..nak2! :)



berbaloi lah 11hengget tengok cite neh..keh2 :)

Friday, 2 December 2011

Aku menangis~

aku menangis bukan kerana aku lemah..

aku menangis bukan kerana aku ingin simpati atau belas kasihan...

aku menangis kerana..

aku tidak mampu menangis diam2 hanya didalam ati :'(

camni pown ade gak?


haha..camni pown ade?
punyelah anti kann..kah kah kah! :)
yelah mentang2 perhimpunan orang nehh jeee..siaran2 tb sume duk cite pasal dorang je..
heran aku..
ade je pihak2 yg lain wat perhimpunan sume tu..
tp ta de lah sampai sejam cite pasal perhimpunan dorang neh...
adilke?
tepuk dada tanye hati :)

susah nak rungkai~

aku xtaw nak kata ape..
siyess.
yang pasti aku dah letih..sangat2..
aku dah penat..
sangat2..
aku nak nanges..sangat2!
tp aku tade tempat mengadu..
aku sorok perasaan ini..
aku sorok rase neh..
tp jiwa aku terseksa..
sangat2..
bile orang tanye,aku xmampu nak jawab.
sebab aku xtaw ape dosa aku..
teruk sangat ke aku neh?????
persoalan demi soalan yg bermain dalam ati neh...
aku LETIHH sangat..siyesss!
matikan perasaan ini YA ALLAH :'(
"cinta tak kejam..tp orang yang tak pandai menghargai cinta.."..


berombak rindu-rinduan


oke sangat penat arini..
esk entry cte pasal ombak rindu buleh?
arini juz mampu kasik lagu untuk dilayan je bfore tido..
selamat berombakkan rinduan di tepian pantai ~haha! 

Wednesday, 30 November 2011

percaya pada luka by aizat affan

hurm :'(


all about CINTA..pffttt...

kata ustaz: cinta itu ANUGERAH..

kata polis: cinta itu sukar DITANGKAP..

kata doktor: cinta tidak dapat DIUBATI.
.
kata guru: cinta tidak buleh DIPELAJARI..

kata hakim: cinta tidak buleh diHUKUM..

kata orang: cinta itu INDAH

kata rangga: ada apa dengan CINTA??

kata radja: benci bilang CINTA..

kata agnes monica: CINTA xada logika..

tp kata aku: CINTAKU hanya dipinggiran..hahahha :)




17 tahun makan bedak dan sabun~



review cite pasal pakcik neh..
aku terbaca Metro* terbaca tu tak tahan tu! gosh.
teruja gile aku bace cite pasal pakcik neh..
orang kualeee tuuuu! 
haha
ate, pakcik neh gamaknye ta de beras ke kat umah die?
idup makan bedak ngn sabun je..
gile hebat..
rase ape ek pakcik? rase nak g intebiuuu je die tanye kann~
hahahhahah
korang bacelah kat metro taw cite pasal die~hehe
senang bini die, masak nasi pastu beli je bedak yg saiz besar tu kan?
jadikan kuah..ohh jimatnyeee..
ta de ke laki kat dunia neh perangai cam pakcik neh?
mesti senang idup aku nanti..
malas je masak,bagi laki aku makan sabun je..
hahahhahahhahahhahah! *gelak syaitonirajim~

karpal tunnel syndrom

ape itu karpel tunnel syndrom penah dgr dak? mcm tekanan sindrom pd tangan kita...camtulah aku belaja time dip dlu..hehe..almaklumlah blaja office kan? haruslah mengadap lappy doplohpatjam kan? hek2...pastu tadi duk tgk fb seseorang tu..ade share pasal karpal tunnel sindrom neh...info best neh..korang bace lah kat sni k?
http://www.relaxsudah.com/2011/11/info-ngeri-sindrom-karpalakibat.html

tenxlah pada org tu share info neh..
sangat berguna kot..
aku dah stat keje..keje pown doplohpatjam depan lappy, u know?
smpai angkat kol pown aku ta mampu..
sometime malam2 tangan aku ni mule rase sakit..
siyes..
aku nanges kot,sampai xley tdo sebab sakit yang amat sangat...
letak lah minyak ape2 pown,xjadi gak..
myb cara aku menaip salah kot..
tenx gak info berguna ini..
esk mulelah bersemangat nak wat keje ngn cara baru! hek2 :)
meh layan gamba yang seram neh..




seram dak?
nak muntah aku tgk gmba..
hehe..
tp ape yg die wat utk operate tgn tu? *terpikir~

Tuesday, 29 November 2011

memori berkasih


sungguh ku terharu dan pilu...
kasih ku semai kau abaikan...
putusnya ikatan cinta..
mungkin tiada jodoh kita...

malam neh layan lagu neh..tiap2 kali karok pown suke lagu neh..xtawlah pasal ape kan..hurm..mengalir gak air mata neh..ntahlah,ta de tempat mengadu :'( ..can i cry on ur sholder?

second day~


second day aku keje..
second day gak aku disini..
ntah kenapa arini jiwa rase sensitif sgt~
sgt2..ta de dah sape2 yg nk paham kite..
kite je kene phm orang..
erm..terasa sangat...ntahlah..
aku neh bodo sgt ke?
smpai org nak permainkan aku lagi sekali?
hurm..ntahlah.
mane ntah kekuatan aku..
nak nanges sgt!
tp ta de tempat mengadu..
aku dah bosan life camni...
aku harap sgt kwn baik aku,wani kol aku..
tenangkan aku
i need u..!siyeslyyyyyyyyy.. :(

Monday, 28 November 2011

subhanallah


subhanallah..
indahnya ciptaan Yang Maha Esa..
agak2 ade ke kat malaysia,pokok camni?
tergamam sebentar~

penat wok!

lets share..
arini kene taip lelaju..
sebab dah penat sgt arini..
penat nape ye? hek2..
penatlah keje wok!
arini first day aku keje..
keje mane yg xpenat kan?
haha!
apepown,keje arini sgt best..
keje awal pagi,balik bile siap keje :)
best ye dak?
tgh2 keje..
ofis pasang radio hot plak kan..
arini dah nak dkt 3x dengar lagu "aku maafkan kamu"
tibe2 aku ley senyum..gile ke hape? haha
balik redah ujan plak...
kene masak lak balik2 tu..
mmg best! :)
apepown malam neh kene tido awal..hek2..
selamat malam :)

Sunday, 27 November 2011

kepada penipu~

"celakalah orang yang berbicara, padahal dia menipu untuk sekadar membuat orang tertawa 
celakalah dia, kemudian celakalah dia"...
(hadith sahih oleh IMAM IBNU HAJAR )

*so pada penipu,jangan lah terus2 menipu...ta kemana pown penipuan kamu tuu...penipuan akan wat kite selamat sekejap je, akan datang kita juga yang tertipu..percayalah :)


bengkek~

siyesly aku rase sangat nak MENGAMUK!
aku dah ar tgh ABC,so napsu nak marah mmg menjadi2..
so sori aku ta ley nak kawal marah kali neh!
aku tengah bengang,bengkek,baeng,rase nak hentak2 je kepala ngn batu bata!
siyesly aku tgh bengang ngn seseorang !
mmg xguna ar..
janji sume xbuley pakai!
aish....
aku dah cakap,myb arini last aku kol die..
tp xpaham2 gak..KI**K ar die neh!
siap aku kol dalam ujan2 lagi,ley die main letak fon camtu je..
mane aku tak BENGANG!!
hingat aku neh TUNGGUL KAYU ke??
lau aku TUNGGUL KAYU,kau watlah ape2 kau sukeeee!!
kalau kita xjawab soklan die, beria2 desak kita!!
benci betul aku..SIYESSS..
even kuar ngn sape2 pown ta payah ar nak letak fon camtu..
biadap sungguh! xblaja ke dluu..
benci ar..
terus aku tak de MUD..
lantak ar nak jadi ape pown!
jangan nak kuat sangat berDRAMA...
lame2 orang benci..
arini orang ramai ley terima kau,mane taw oneday ALLAH Tarik sume orang ramai dari kau..
baru kau sedar dunia neh camne k?
DAH SENANG, DAH ADE ORANG YANG LEY HIBURKAN HATI KAU, KAU TOLAK AKU MENTAH2!!! 
JANJI2 KAU TU KAU SIMPAN DALAM KOCEK SELUAR KAU..
SUME XLEY PAKAI! PAHAM?!!!

last entry disinii..

mybe ini last entry disini..
disini tu dimana?
adelaaa..
lepas ni wa kene bertapa kat gua..
gua mana?
gua katak dibawah tempurung..hehe..
ce teka~
erm.. pasni myb jarang hapdate blog..
tengok pada keadaan wa lah..
na operate kan,ye dak wanie oi?
wa gelak guling2 lah sidak wanie neh kol wa semalam..
duk kemain risaunye..*selama neh mane penah kesah! hehe..suke2
bukan wa xnak kasik taw die...
wa xnak die jauh dari wa..
tu je wa na die taw ~~
tp pasni kompem die jauh dari wa lah..
die tu mcm2 org nak / suke kwn ngn die..
ta paham lak wa...
korang try lah kenal ngn die..
die single but not available..heheh.
nanti next time nak ajak die holiday ngn wa lah..
iALLAH,lau diberi kesempatan nak jmpe die..
die tu PM pown kalah..hek2 :)
to wani..apepown jadi,kte tetap kawan sampai bebila..
lau wa tension ke wa sedey ke..wa nak kol lu taw? hehe
dlu lu gile kuat mara2...skrg neh rase cam kureng..sebab ape ye? :)
semalam lu kate nak kol wa,tp ta de pown..
biaselah wa suke lu janji cam KEL*** neh! :)
apepown takecare tawwww!
i miss you ..i miss your smile...and i still shed a tear..every once in a while :)

* malu aku tgk jari aku sendirii..inai penuh dijariii..lalalalaa..

P/s: kwn wa neh pompuan,jangan pandai2 sape kata laki okeh? xbaik taw assumption~hehe

Saturday, 26 November 2011

salam awal muharam!

entri ini ditaip tepat pukul 7malam..yakni telah masuk waktu tahun baru bagi hijriyah...
selamat tahun baru islam untuk sume!
tutup buku lama,bukak buku baru..
perbaiki sikap dulu yang dibenci..
teruskan mengingati kesucian agama islam
selamat tinggal 1432hijrah
selamat datang 1433 hijrah! :)
mari sama2 kita bace doa untuk akhir dan awal tahun~